In het verlengde van Derix

Een ruwbouw moet perfect zijn. Slordigheden die uw isolatiewaarde aantasten, zet u later niet zomaar recht. Als exclusief partner van Derix in België garandeert X-LAM Engineering u een luchtdichte constructie. Het Duitse Derix is dé expert in gelijmde balken. Een uiterst ingenieus procedé dat nu ook zijn technische voordelen bewijst in de constructie van kruislaaghout.

De kwaliteit

Het fabricageprocedé van Derix is ongeëvenaard. Hun interne studiebureau ontwikkelde een methode waarbij drie, vijf, zeven of meer houtlagen kruisvormig worden gelijmd. Tijdens het drogen vindt een dubbele persing plaats: horizontaal én verticaal. Dit neutraliseert het effect van de houtwerking zodat er geen kieren ontstaan. Gegarandeerd luchtdicht, dus! De panelen op uw werf zijn dan ook technisch volmaakt en volledig stabiel. Deutsche Gründlichkeit!

De service

Een Duits familiebedrijf met jarenlange expertise in hout garandeert de kwaliteit van uw product. Wij zorgen voor de distributie en opbouw. X-LAM Engineering is een klein maar ervaren team: flexibel en direct aanspreekbaar. U wordt niet begeleid door een verkoper, maar door een ingenieur met kennis van lage energie woningen en passief bouwen. Een expert die vanuit de mogelijkheden van het product volledig meedenkt met uw dromen en wensen.

De prijs

X-LAM Engineering werkt niet met tussenpersonen. De houten panelen komen direct uit de fabriek van Derix in Niederkrüchten. De kleine afstand tot de fabriek drukt de transportkosten. X-LAM werkt bovendien bewust met een slank team. Deze lage vaste kosten vertalen zich eveneens in onze gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

De duurzaamheid

Het milieu is belangrijk voor ons. Daarom staan we zo sterk achter ons product. Het verlaagt het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Zelf werken we ook duurzaam. De korte afstand tot de fabriek, de keuze van Europees hout, verantwoord bosbeheer via FSC, een CO2-neutrale uitbating … Ze helpen ons stuk voor stuk om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.