Het verfijnde ruwbouwsysteem

Een X-LAM constructie in kruislaaghout is het meest homogene bouwsysteem op de markt. Wanden, muren, etages, daken … zijn allemaal opgebouwd uit massief hout. Het resultaat is meer dan een ruwbouw. De technische afwerking is zó verfijnd, dat u er bijna meteen kunt intrekken. Een aangenaam gevoel.

Tijdswinst door precisie

Derix, dé expert in cross laminated timber, construeert de panelen met numerieke precisie. Alle elementen passen perfect. Dat vereenvoudigt en versnelt de opbouw. Op één week staat uw ruwbouw er. En kan de installateur van uw vloeren, sanitair, keuken, … aan de slag. Zij moeten niet wachten op de buitenafwerking. Zo kort u uw hele bouwproces gevoelig in.

Energiezuinig én gezond

Massieve houtbouw is intrinsiek luchtdicht. Dat geeft een perfecte lucht- en geluidsisolatie en voorkomt koudebruggen. Ideaal voor lage energie bouw of een passief huis. Dankzij de kruislaag en dubbele persing werken de panelen niet, maar ademen ze wel. Dat voorkomt condens en binnenvocht. Kortom: een gezond leefklimaat voor wie er woont en werkt.

Een droom voor architecten

Derix maakt massieve panelen uit één stuk: tot 400 mm dik en 3,5 op 17,8 m groot. Dit geeft een grote architecturale vrijheid. Immense overbruggingen? Zwevende kamers? Reusachtige vertrekken? Het wordt allemaal mogelijk. Fouten op de werf kunnen niet gebeuren. Gewoon de panelen samenvoegen, en het plan van uw architect komt tot leven.

Alle voordelen op een rij

Snelheid

Stabiliteit

Gezondheid

Zuinigheid

Comfort

Ecologiesch

Brandveiligheid

een verfijnde ruwbouw op 1 week, binnen- en buitenafwerking simultaan.

de constructie verzakt nooit, blijft sterk en stabiel.

minder kans op vocht, een optimaal binnenklimaat.

perfecte isolatie doet uw energierekening gevoelig dalen.

geen afval op uw werf, een ruwbouw waarin u kunt wonen en werken.

minder energieverbruik, duurzame materialen, ecologische houtkap.

hout heeft een hogere weerstand tegen temperatuur.